Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bowlingový turnaj o putovní rozpínku

Již 5. ročník bowlingového turnaje o putovní rozpínku proběhl v sobotu 22. listopadu. Pořadatelem byla tradičně odborová organizace OSZ VOKD Karviná společně s vedením Divize důlního a podzemního stavitelství VOKD, a.s. O sportovní klání byl velký zájem, o čemž svědčí účast patnácti čtyřčlenných družstev.

Dobrá nálada a sportovní duch byly heslem celého sobotního dne. Turnaj i pohoštění, které s tím souviselo, bylo výrazem poděkování za dosažené výsledky v Divizi důlního a podzemního stavitelství. Jak uvedl Ing. Sikora, ředitel DDS VOKD, a.s.: „Letošní rok byl složitý, ale úspěšný, a to je třeba ocenit“.

Samotný turnaj se uskutečnil v bowlingové herně v Karviné. Každé družstvo odehrálo dvě kola. Po první dvou kolech byli vyhlášeni nejlepší jednotlivci, kterými se stali pan Mikulčák a slečna Glombová.

Nejúspěšnějších osm družstev si to rozdalo ve finále o ceny, které věnovalo vedení divize. V dramatickém finále šlo do tuhého a o žádném z osmi družstev se předem nedalo říci, zda bude vítězem nebo skončí v poli poražených. O tom koneckonců svědčily i výsledky. Po rozřazovacích kolech nejlepší výsledky na prvních třech místech vykazovala družstva pod vedením kapitánů týmů Zučka, Křenka a Dvořáka.

Ve finále se začínalo pěkně od začátku a konečné pořadí bylo úplně jiné. Ze čtvrtého místa v rozřazovacích kolech se na první místo vyšvihlo družstvo ve složení Řeháček, Kocourek, Mojžíšek, Konvičný, s celkovým počtem 577 bodů. Toto družstvo mělo nejvyrovnanější výborné výsledky všech členů týmu. Na druhém místě s celkovým počtem bodů 529 skončilo družstvo ve složení Dvořák, Mžik, Wawreczka a Mikulčák. Své kvality zde ukázal nejlepší jednotlivec pan Mikulčák, který jen v poslední části (frame) naházel rekordních 58 bodů. Kvalitní výkony nepodávali jen muži, ale stejně tak i ženy. O tom všechny přítomné přesvědčilo družstvo, které ze sedmého místa poskočilo až na celkové třetí místo ve složení Kišová, Vyčesaný, Wawreczková, Sacha s celkovým počtem 483 bodů. Turnaj byl náročný a bylo třeba bojovat s maximálním nasazením až do posledního hodu. O tom se přesvědčila družstva, která byla po rozřazovacích kolech na prvních dvou místech a nakonec skončila na čtvrtém a sedmém. Zřejmě „přepálila“ začátek a finále už je nezastihlo v nejlepší formě.

Fotodokumentace je již připojena a je k dispozici.