Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zasedání POO VOKD 12.12.2013

12. 12. 2013

 Dnes se uskutečnilo řádné zasedání Podnikového odborového orgánu se zástupci zaměstnavatele. Hlavním tématem tohoto jednání byla situace kolem termínu doplatku mzdy za měsíc říjen.

Věřím, že všichni  zaměstnanci si jistě pamatují slib daný zaměstnavatelem na mítinku dne 28. 11. 2013, který proběhl v Karviné a v Ostravě. Některé indicie však  poukazovaly na fakt, že nemusí být daný slib dodržen. Proto bylo dnešní jednání se zaměstnavatelem  po vysvětlení si některých  finančních variant přerušeno. Odborový orgán  požádal zástupce zaměstnavatele o  jasné a písemné stanovisko  představenstva  společnosti  k  způsobu úhrady dlužné částky na mzdy zaměstnanců za měsíc říjen 2013.

Po tomto přerušení probíhalo na ekonomickém odboru několik dalších  jednání. Předběžně kolem poledne  na obnoveném jednání konstatovala personální ředitelka p, Musálková, že po dořešení některých finančních kroků bylo ze strany představenstva potvrzeno, že finanční objem na doplatek mezd byl dočerpán a dlužné mzdy byly dnes zaměstnancům odeslány na jejich běžné účty.

Písemné stanovisko zaměstnavatele k dané situaci obdržel Podniková odborový orgán v odpoledních hodinách.

Další jednání se znovu uskuteční v pondělí  16. 12. 2013 odpoledne.

                                                                                                                          Václav Sacha