Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výborná atmosféra na bowlingu

9. 11. 2009

Výborná atmosféra na bowlingu

 

Šestý ročník bowlingového turnaje o putovní rozpínku proběhl v sobotu 7. listopadu. Pořadatelem této zdařile sportovní akce byla tradičně odborová organizace OSZ VOKD Karviná společně s vedením Divize důlního a podzemního stavitelství VOKD. O sportovní klání byl velký zájem, o čemž svědčí účast patnácti čtyřčlenných družstev a další fanoušci z jednotlivých hospodářských středisek, kteří přišli povzbudit své zástupce bowlingovém turnaji.

 

Samotný turnaj se uskutečnil v bowlingové herně v Karviné. Dobra nálada a sportovní duch byly heslem celého sobotního dne. Po rozlosování turnaje každé družstvo odehrálo dvě základní kola.

Nejúspěšnějších osm družstev si to nakonec rozdalo ve finále o ceny, které do turnaje věnovali vedeni důlní divize a společnost SMS finanční poradenství.

 

Kvalifikace byla náročná a bylo třeba bojovat s maximálním nasazením až do posledního hodu. O tom koneckonců svědčily i vyrovnané výsledky již v kvalifikaci. Po rozřazovacích kolech vykazovala nejlepší výsledky na prvních třech místech družstva pod vedením kapitánů týmů Křenka, Kubaczky a Řeháčka.

 

Aby soutěžící měli dostatek sil i do dalších finálových bojů přišlo všem zúčastněným jistě vhod bohaté pohoštění formou rautového stolu. Podle pravidel se ve finále začíná úplně od začátku. Již po prvních hodech bylo vidět, že finále bude velmi dramatické. Šlo do tuhého a o žádném z osmi družstev se předem nedalo říci, zda bude vítězem nebo skonči v poli poražených. Kvalitní výkony podávaly také ženy. Všechny přítomné o nich přesvědčilo družstvo ve složeni  Kišová, Menšík, Wawreczkova a Sacha, které s celkovým počtem 478 bodů poskočilo ze sedmého kvalifikačního místa až na celkové třetí místo v turnaji.

Závěr turnaje se nesl již ve slavnostním duchu. Nejlepší jednotlivci turnaje p.Kubaczka a p. Kišová převzali ceny od ředitel  důlní divize Stanislava  Síkory. Prvenství z loňského ročníku nakonec ve vyrovnané soutěži obhájilo družstvo z HS 21 Staříč ve složení Řeháček, Kocourek, Mojžišek, Konvičny, které získalo celkem ve finálové hře 521 bodů. Přejeme všem vítězům a věřím, že dobrá atmosféra na tomto turnaji byla odměnou všem zúčastněným.

www.odboryvokd.estranky.cz/file/45/vysledek-turnaje-09.xls