Penzijní fond a životko.

12. 11. 2013

Informace k úhradám pravidelných měsíčních příspěvků na penzijní a životní připojištění

Z důvodu složité ekonomické situace rozhodla porada vedení dne 11. 11. 2013, že s účinností od zúčtovacího období za měsíc říjen 2013 budou zrušeny srážky ze mzdy na úhradu příspěvku účastníka na penzijní a životní připojištění.

V této souvislosti žádáme zaměstnance, aby si nastavili prostřednictvím svých peněžních ústavů příkazy, popř. trvalé příkazy k úhradě svých pravidelných měsíčních příspěvků, a to na měsíce listopad a prosinec 2013. Základní informace a možnosti řešení vám zodpoví známkařky na jednotlivých úsecích, případně p. Bůčková, tel. 596 699 336.

Zaměstnavatel bude nadále hradit příspěvky, které vyplývají z platné Kolektivní smlouvy VOKD, a. s. na léta 2013-2016, tedy 200,- Kč měsíčně na penzijní fond a 400,- Kč měsíčně na životní připojištění.

Zároveň vás informujeme, že příspěvky sražené ve mzdách za měsíc září 2013 nebyly odvedeny ve stanoveném termínu, za což se všem zaměstnancům omlouváme. Tyto částky budou uhrazeny na příslušné účty penzijních fondů a životních pojišťoven nejpozději do 15. 11. 2013. S ohledem na tuto skutečnost rozhodl zaměstnavatel o kompenzaci státního příspěvku za měsíc říjen formou mimořádného vkladu na účet penzijního fondu. Zaměstnancům bude po předložení ročního výpisu prokazujícího připsané státní příspěvky za rok 2013 zaslána částka odpovídající výši státního příspěvku za říjen 2013. Kompenzace budou zaměstnancům odeslány do 30. 6. 2014.