Jednání s představenstvem dne 28.11.2013

28. 11. 2013

Dnes se znovu uskutečnilo setkání zaměstnanců a představitelů společnosti VOKD,a.s., které pro zaměstnance zorganizovala odborová organizace. Na jednání, které zahájil předseda odborů p. Sacha, postupně vystoupili pozvaní zástupci zaměstnavatele.

Ing. Jan Březina seznámil přítomné s rozhodnutím akcionářů, že je jejich zájmem tuto společnost dále rozvíjet. K problematice výplaty mzdy za měsíc říjen bylo konstatováno, že každému zaměstnanci bude odeslána dne 29. 11. 2013 jednotná finanční částka ve výši 11 000 Kč. Doplatek této říjnové mzdy bude zaměstnancům doplacennejpozději do 15. 12. 2013.

V diskuzi byly rovněž vzneseny dotazy na důvody vypovězení kolektivní smlouvy a výplaty platu na Vánoce. Ing. Březina a Ing. Sikora se snažili přítomným vysvětlit důvody, proč mají některé položky pro zaměstnavatele v tuto dobu prioritu, nicméně jejich cílem bylo rovněž ujistit zaměstnance, že si svých závazků z kolektivní smlouvy jsou vědomi, a budou je zaměstnancům postupně vypořádávat.