Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jednání 17.1.2014

17. 1. 2014

Dobrý den

tak nakonec se dnešní jednání uskutečnilo. Ale místo generálního ředitele jsme se museli spokojit na jednání s místopředsedou představenstva ing. Březinou.

Na jednání byly částečně  zodpovězeny některé dotazy a odbory byly ubezpečeny, že konečně VOKD bude mít příští týden vypořádány všechny závazky a pozastávky za náš majetek zablokovaný u České spořitelny.

Po tomto kroku bude jiným bankovním sektorem poskytnut VOKD  finanční úvěr na krytí nákladů společnosti. Z jednání se dá vyvodit jen jedna pozitivní informace, že  pokud to  finanční situace dovolí, bude ještě pravdě podobně v tomto měsíci poskytnuta určitá záloha za  prosincovou mzdu.

Na ostatní otázky se nám odpovědi dostane  snad  až příští týden. Nejpozději však v pátém týdnu tohoto roku, kdy by měla být jasná ekonomická koncepce na rok 2014.

Problémy kolem stravenek, benefitů a pohledávek odborových organizací budou  opět předmětem jednání  až po pondělním (tj. 20.1.2014) vedení společnosti za přítomnosti ekonomického ředitele.

K otázce diferenciačního příplatku nám bylo sděleno, že se taktéž bude muset  k výši příplatku vyjádřit porada vedení.

 

Takže trvá bohužel současný stav     NEDOJEDNÁNO.

 

Pozor změna:

Nakonec se dnes odpoledne uskutečnilo ještě jedno zasedání odborů s místopředsedou představenstva ing. Březinou.

Na tomto jednání nakonec došlo k dohodě o výší diferenciačního příplatku pro celý rok 2014.

Jeho výše je sjednána na 9 Kč za hodinu práce.

V pondělí bude podepsán dodatek ke KS VOKD č. 2, který mimo jiné umožní převzít  harmonogramy nerovnoměrného režimu z jednotlivých dolů OKD ( Dolu ČSM a Dolu DARKOV).

Zaměstnavatel VOKD,a.s.  Ostrava, taktéž v pondělí zruší výpověď z kolektivní smlouvy na léta 2013 - 2016, kterou obdržely odborové organizace v měsíci říjnu 2013. 

                                                                                   Sacha Václav

 

file/207/pr-zatorsky.doc