Insolvenční správce reaguje na přípis odborové organizace OSZ VOKD - Karviná

20. 5. 2016

Insolvenční správce nezklamal a opět si celou situaci kolem nevyplacených oprávněných nároků zaměstnanců VOKD upravuje podle svého nejlepšího vědomí.

Ke zmíněnému ustanovení § 25 odst. 4 zákona č.262/2006 Sb., zákoníku práce ve znění pozdějších předpisů se raději nevyjadřuje a odvolává se na výklad prezentovaný na internetu. Vůbec mu nezáleží na tom, že za jeho dohledu ( insolvenčního správce) byla porušována kolektivní smlouva a celá situace s vydáváním stravenek byla po celou dobu řešena právě  podle ustanovení  sjednaném v KS. Kdyby se svým právním výkladem pan insolvenční správce přišel v době, kdy byl ustanoven soudem, nebyla by pohledávka k zaměstnancům tak velkého objemu tj. 4.7 mil Kč

Pro Vaši lepší orientaci přikládám k tomuto dopisu i Zprávu insolventního správce.

Taktéž je zajímavý posun v myšlení insolvenčního správce ve věci ZPH. Sám několikrát poupravuje své výroky k této otázce a je vlastně toho názoru, že tato dávka se ze zákona prý neuspokojuje.

Ovšem dopis, který přikládám, od p. ministra ing. Jana Mládka jasně potvrzuje stanovisko odborové organizace, že tento Zvláštní příspěvek horníků je pohledávka za majetkovou podstatou.

Závěrem tedy také podle mého názoru doporučuji asi všem poškozeným zaměstnancům podat na insolventního správce žalobu.

Celou záležitost budeme dál sledovat a hlavně porovnávat postup kompetentních orgánu ve vazbě na probíhající insolvenci ve společnosti OKD.

/file/253/odpoved-na-stiznost-vins.pdf

/file/254/dopis-z-mpo-mladek.pdf