Jdi na obsah Jdi na menu
 


Informace z jednání ze dne 31.3.2014

1. 4. 2014

 

Jednání s vedením společnosti 31. 3. 2014

 

Poslední pracovní den v březnu se konečně uskutečnilo jednání předsedů odborových organizací působících u zaměstnavatele VOKD s místopředsedou představenstva p. Ing. Janem Březinou.

Předmětem tohoto samostatného jednání byla hlavně otázka plnění závazků zaměstnavatele k zaměstnancům, které vznikly nedodržováním kolektivní smlouvy VOKD na léta 2013 - 2016.

 

Závazek, který byl také nové zapracován do Dodatku č. 3 ke KS bude zaměstnavatelem splněn nejpozději do 4. 4. 2014 a zaměstnanci obdrží takto první poukázky Cadhoc v minimální výši 200 Kč, kterými bude postupně uhrazováno plnění za dluhy vzniklé na penzijním a životním pojištění v roce 2013 a 2014.

 

Dle sdělení místopředsedy představenstva se v tomto měsíci nepřepokládá dřívější termín výplaty mzdy za měsíc únor 2014. Finanční prostředky na výše uvedenou mzdu se do 11. 4. 2014 ale podaří zajistit v plném rozsahu.

 

Ve věci probíhajících návrhů insolvenčních řízení jsme byli ujištěni, že akcionáři s představenstvem společnosti VOKD podnikají v současné době všechny kroky k tomu, aby současní navrhovatelé insolvenčních řízení a případné další společnosti byly ubezpečeny o reálnosti vypořádání se VOKD se vzniklou situací.

 

Dále na tomto jednání jsme obdrželi informaci o činnosti zaměstnavatele a jejím pravděpodobném vývoji a nově připravované změně vnitřního uspořádání. Další podrobnější informace k bodům, které byly projednány na tomto jednání budou poskytnuty Podnikovému odborovému orgánu VOKD na řádném zasedání dne 4. 4. 2014.

 

 

Sacha Václav, předseda výboru OSZ