Jdi na obsah Jdi na menu
 


Informace z jednání POO ze dne 6.5.2014

6. 5. 2014

 

Informace z jednání Podnikového odborového orgánu

6. 5. 2014

 

Na pondělním jednání dne 28. 4. 2014 s místopředsedou představenstva VOKD Ing. Březinou bylo domluveno, že dne 6. 5. 2014 se od 7 hodin uskuteční řádné zasedání Podnikového odborového orgánu. Program na toto jednání byl zaměstnavateli předložen v souladu s platnou kolektivní smlouvou.

Bohužel na dnešním jednání jsme se nedostali v diskusi k daným problémům ke všem důležitým otázkám, a to z důvodu, že místopředseda představenstva měl na jednání s POO jen 40 minut.

Podnikový odborový orgán tímto upozorňuje zaměstnavatele, že takhle si nepředstavuje spolupráci vedení společnosti se zástupci zaměstnanců a považuje toto jednání za nabourávání sociálního smíru ve společnosti VOKD.

Ing. Březina v tomto zkráceném čase podal členům POO informaci o ekonomické a finanční situaci zaměstnavatele a výhledu zakázkové náplně na další období. Na konkrétní dotazy k finanční situaci nám bylo sděleno, že situace od měsíce září 2013 je neměnná a vedení ve spolupráci s právním oddělením připravuje podklady pro insolvenční oddělení Krajského soudu v Ostravě. Pokud soud nerozhodne ve věci insolvence do konce května 2014 navrhne pravděpodobně Ing. Březina dle jeho dnešního sdělení vedení společnosti a akcionářům VOKD, aby stávající situaci řešili v souladu se zákonem č. 182/2006 o úpadku a způsobu jeho dalšího řešení.

Ve věci řešení pohledávek za penzijní a životní pojištění, stravenky nám bylo sděleno, že jedinou prioritou zaměstnavatele v této době je zabezpečit dostatek finančních prostředků na vyplacení celé mzdy za měsíc březen 2014 do 14. 5. 2014. Na dotaz o dřívějším termínu výplaty mzdy za měsíc duben 2014 a platu na dovolenou v červnu 2014 nebylo ze strany zaměstnavatele odpovězeno.

Další informace z jednání POO 6. 5. 2014 budou v zápise z tohoto jednání.

 

                                                                           Sacha Václav, předseda výboru OSZ