Jdi na obsah Jdi na menu
 


Informace z jednání 4.2.2014

6. 2. 2014

 Jak již všichni z diskuse na úsecích víte, dne 4.2.2014 se uskutečnil dlouho očekávány mítink s generálním ředitelem panem Zátorským a dalšími dvěma členy představenstva VOKD,a.s. Ostrava.

 Po zahájení tohoto mítinku promluvil k zaměstnancům sám generální ředitel a popsal danou situaci od záři 2013 až do současné doby. I přesto, že se za danou situaci zaměstnancům omluvil nic se nezměnilo  na  skutečnosti, že  termín výplaty prosincové mzdy bude  až 15.2.2014.  Dále konstatoval, že tato situace se bude i nadále opakovat, protože se stále nepodařilo načerpat dostatečné finanční rezervy.

Následně přišel prostor na diskusi zaměstnanců. V této diskusi se právem zaměstnanci dožadovali zlepšení platební morálky (tj. dodržování výplatních termínů), protože situace se zpožďováním mezd je pro většinu zaměstnanců již dál neúnosná. Bohužel někteří zaměstnanci se díky této situaci dostali do  seznamu dlužníků. Bohužel na konkrétní otázky jako termíny výplat, obnovení poskytování stravenek nebo úhrady benefitů nebylo schopno vedení společnosti odpovědět. Ing. Březina informoval, že vedení společnosti chystá určité organizační změny, které by se měly dotknout všech zaměstnanců. Mimo jiné se také hovořilo o snižování platů a také o záměru společnosti upravit některé nároky zaměstnanců v kolektivní smlouvě. V závěru celého mítinku přislíbil pan Zátorský, že se pokusí v tomto týdnu aspoň poskytnout  nějakou zálohu na mzdu za měsíc prosinec 2013. Bohužel na včerejší písemnou zprávu k této záležitosti jsme doposud nedostali odpověď. 

                                                                                                                                          Václav Sacha