Jdi na obsah Jdi na menu
 


Informace z jednání 27.1.2014

27. 1. 2014

 I n f o r m a c e

z pravidelného pondělního jednání

odborů a místopředsedou představenstva  VOKD,a.s. Ostrava

 

Pravidelně Vás o tomto čase informuji o průběhu jednání mezi předsedy základních odborových organizací a místopředsedou představenstva VOKD, a.s. Ostrava.

Jak všichni tušíte, dnes jsme měli konečně na jednání obdržet definitivní stanoviska zaměstnavatele k bodům, která byla podepsána zúčastněnými stranami v zápise č.1.

Bohužel musím konstatovat, že si na konkrétní odpovědi budeme muset opět počkat.  Pozitivním výsledkem dnešního jednání je však fakt, že se dotáhl do konečného znění Dodatek č. 2 ke kolektivní smlouvě VOKD na léta 2013 – 2016, a tak k úplnosti už chybí jen podpis druhého člena představenstva p. Rycheckého.  Podařilo se nám zajistit datum setkání zaměstnanců a představenstva VOKD, které se má uskutečnit ve čtvrtek 30. 1. 2014 v odpoledních hodinách (hodina bude upřesněna) v prostorách jídelny na Nákladní ulici. Pevně věříme, že generální ředitel, i přes svůj nabitý program, se této schůzky zúčastní, protože vážnost celé situace si vyžaduje jeho osobní přítomnost. Chceme, aby předmětem tohoto jednání bylo podání ucelené informace o ekonomickém vývoji a následném výhledu výrobní činnosti VOKD.  

Dále se nám dnes dostalo ujištění , že zaměstnavatel a Česká spořitelna mají vyrovnány všechny problémové otázky, které vznikly se zpoplatněním finančních závazků od září 2013.  Také budou v tomto týdnu obnoveny preventivní prohlídky našich zaměstnanců na Karvinské hornické poliklinice.

Bohužel nám bylo na závěr jednání oznámeno, že finanční situace VOKD v tuto chvíli neumožňuje zaměstnancům vyplatit v tomto týdnu jakoukoli zálohu na mzdu za měsíc prosinec. Odbory upozornily zaměstnavatele, že zaměstnanci své finanční rezervy již vyčerpali, a je tedy z jejich pohledu načase zabezpečit pravidelné platby za odvedenou práci.

Na další pondělní schůzku bude přizván také ing. Menšík a Bc. Lipka z důvodu jednání o normativních závazcích v kolektivní smlouvě.

                                                                          Sacha Václav

Předpokládám hojnou účast zaměstnanců na společném jednání po pracovní době na setkání tj. 30. 1. 2014