Jdi na obsah Jdi na menu
 


Další kolo jednání se zaměstnavatelem 25.11.2013

25. 11. 2013

 Dobrý den

Je pondělí odpoledne a nastal čas informovat členskou základnu o výsledcích jednání s vedením společnosti.

Vím, že pro mnohé tyto řádky nebudou obsahovat to, co bychom si všichni přáli. Snažím se však na odborových stránkách naší organizace vždy sdělovat jen zaručené informace.

Minulý týden jsem s vedoucím důlní výroby p. ing. Jiřím Menšíkem znovu navštívil největší hospodářská střediska důlní výroby a informoval všechny o vývoji  jednání dne 18. 11. 2013. Současně jsem poslal generálnímu řediteli dopis, ve kterém jsem ho žádal o mimořádnou schůzku. Ta se nakonec uskutečnila v pátek dne 22. 11. 2013. Na této schůzce mi byly ujasněny jednotlivé kroky nejvyššího vedení, možnosti uskutečnění přeúvěrování naší společnosti. Odbory na tomto jednání upozornily zaměstnavatele na dosti vypjatou situaci mezi zaměstnanci, jak rovněž na eventuální následky vyplývající z nedodržení sjednaných nároků.

Dnes jsme znovu odpoledne jednali. Podařilo se nám vytyčit určité další kroky k řešení vzniklé situace. Ve zkratce přináším to nejdůležitější z jednání:

1.P. Ing. Jan Březina informoval POO o jednání mezi předsedou představenstva a bankovní institucí. Na jednání bylo dohodnuto, že  po doložení všech dokladů požadovaných ze strany bankovní instituce, dojde ke skutečnému načerpání finančních prostředků pro společnost VOKD, a. s


2.  Dále došlo k dohodě mezi zaměstnavatelem a POO o částečné výplatě mezd za 10/2013 k termínu 29. 11. 2013. Konkrétní výše částečných úhrad mezd budou ze strany zaměstnavatele upřesněny do čtvrtka 28. 11. 2013.

3. Doplatky nevyplacených mezd za 10/2013 budou ze strany zaměstnavatele uhrazeny do 15. 12. 2013.

4. Ve čtvrtek 28. 11. 2013 proběhnou setkání se zaměstnanci v Karviné a v Ostravě, za účasti pověřeného člena představenstva, který sdělí  zaměstnancům informace o aktuální situaci.

O dalších nedořešených bodech budeme dále s vedením společnosti jednat na dalším pravidelném jednání.

Samozřejmě se dále pracuje na uceleném systému informací pro členskou základnu po datu 1.12.2013. Tento materiál bude nějakou rukověti pro odboráře při jeho rozhodování.

Současně bych chtěl všem naším zaměstnancům poděkovat za všechny komentáře, které prostřednictvím našich stránek publikuji. Kdyby danou situaci zapříčinily odbory,  jistě bych se já i výbor naší organizace všem za způsobené problémy omluvil. Bohužel my  můžeme jenom zaměstnavatele přesvědčovat ,aby  hledal prostředky vedoucí k zmírnění následků, které jeho přičiněním vznikly naším zaměstnancům.

                                                                                                               Sacha Václav

file/205/jednani_zatorsky.pdf